Mr Star Culinar Dorsz polędwica bez skóry, 140-160 g, IQF, glazura 10%, 5 KG/KT

Numer artykułu: 18664805
Mr Star Culinar Dorsz polędwica bez skóry, 140-160 g, IQF, glazura 10%, 5 KG/KT

Informacje o produkcie

Oznaczenia
  • marka własna marka własna
  • clean label clean label
  • produkty mrożone produkty mrożone
Marka
Star Culinar
Opis produktu
Dorsz atlantycki poledwica
- z fileta
- bez skory
- porcjowana 140-160 g
- glazura 10%
- IQF
- praktycznie bez osci
- ok. 33 szt./opak.
- kraj pochodzenia: Chiny

Dorsz atlantycki nalezy do najbardziej znanych ryb na calym swiecie. W obiegu funkcjonuja dwie nazwy okreslajace ten sam gatunek. Okazy zyjace w Morzu Baltyckim nazwane sa dorszami. Te z pozostalych regionów zyskaly przydomek atlantyckich. Ryba ta charakteryzuje sie
rozbudowana górna szczeka, niezwykle silna dolna oraz podluznym ksztaltem, w przekroju prawie okraglym. Mieso dorsza jest delikatne i ma zwarta konsystencje. Cechuje je takze niska zawartosc tluszczu.

Zastosowanie: sous vide, pieczenie, smazenie, duszenie, grillowanie, farsze, pulpety, ceviche.

Metoda mrozenia IQF polega na indywidualnym zamrazaniu produktów spozywczych, gdzie kazdy element jest mrozony osobno. Produkty sa umieszczane na tasmie lub w koszach, gdzie sa szybko zamrazane przez strumien powietrza o niskiej temperaturze, co zapobiega tworzeniu sie duzych krysztalów lodu i utracie jakosci.
Składniki odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna kJ
326 kJ
Wartość energetyczna kcal
78 kcal
Tłuszcz
0,69 g
Od tego kwasy tłuszczowe nasycone
0,13 g
Węglowodany
0 g
Od tego cukier
0 g
Proteiny
17,7 g
Sól
0,18 g
Metoda produkcji / miejsce połowu
złapanyPółnocno-wschodni Atlantyk
Sposób przygotowania
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze -18 °C
Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu
Stopień przygotowania
surowy