Mr Base Culinar Dorsz czarny polędwica bez skóry, 140-160 g, IQF, glazura 10%, 5 KG/KT

Numer artykułu: 18672435
Mr Base Culinar Dorsz czarny polędwica bez skóry, 140-160 g, IQF, glazura 10%, 5 KG/KT

Informacje o produkcie

Oznaczenia
  • marka własna marka własna
  • clean label clean label
  • produkty mrożone produkty mrożone
Marka
Base Culinar
Opis produktu
Dorsz czarny poledwica
- bez skóry
- praktycznie bez osci
- glazura 10%
- rozmiar 140-160 g
- IQF
- ok. 33 szt./opak.

Kraj pochodzenia: Litwa, Polska.

Dorsz czarny, zwany równiez czarniakiem, zawdziecza swoja nazwe przemyslowi spozywczemu. Powstala przed utworzeniem akwakultury, kiedy to czerwonawe mieso czarniaka bylo sprzedawane jako zamiennik lososia.
To jedna z najprostszych w przygotowaniu i najbardziej lubianych ryb. Nadaje sie do grillowania, duszenia, smazenia oraz pieczenia. Jej smakowite i jedrne mieso jest idealne do zup, dan rybnych z patelni lub rybnego fondue .Prostota przygotowania i uniwersalnosc kulinarna to nie jedyne zalety dorsza czarnego. Na uwage zasluguje takze niska zawartosc tluszczu i wysoka zawartosc jodu w miesie.

Metoda mrozenia IQF polega na indywidualnym zamrazaniu produktów spozywczych, gdzie kazdy element jest mrozony osobno. Produkty sa umieszczane na tasmie lub w koszach, gdzie sa szybko zamrazane przez strumien powietrza o niskiej temperaturze, co zapobiega tworzeniu sie duzych krysztalów lodu i utracie jakosci.
Składniki odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna kJ
380 kJ
Wartość energetyczna kcal
90 kcal
Tłuszcz
1,87 g
Od tego kwasy tłuszczowe nasycone
0,41 g
Węglowodany
0 g
Od tego cukier
0 g
Proteiny
18,3 g
Sól
0,2 g
Metoda produkcji / miejsce połowu
złapanyPółnocno-wschodni Atlantyk
Sposób przygotowania
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze -18 °C
Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu