Mr Homar atlantycki, przepołowiony, surowy, ze skorupą, Ultra High Pressure, IQF, 200 GR/TB

Numer artykułu: 14788680
Mr Homar atlantycki, przepołowiony, surowy, ze skorupą, Ultra High Pressure, IQF, 200 GR/TB

Informacje o produkcie

Oznaczenia
  • clean label clean label
  • produkty mrożone produkty mrożone
Marka
Brak specyfikacji
Opis produktu
Homar atlantycki
- waga pojedynczej sztuki (polówki) ok. 200 g
- w polówkach, surowy, ze skorupa
- pakowany pojedynczo, prózniowo
(dodane nozyce i konczyny)
- mrozony szokowo pod cisnieniem (Ultra High Pressure (UHP))
- waga netto: 2,4 kg kt.
- IQF
- 12 szt. w opakowaniu
- vacuum
Kraj pochodzenia: Kanada

Homar to gatunek skorupiaka morskiego, charakteryzujacy sie twarda, pancerzowa skorupa i dlugimi, chropowatymi szczypcami. Maja one wydluzone ciala z segmentami i ogonem, który umozliwia im plywanie. Homary zamieszkuja glównie wody oceaniczne i sa znani ze swojego delikatnego, bialego miesa o wyjatkowym smaku. Sa cenione w kuchni za swoje mieso, które moze byc grillowane, gotowane, smazone lub wedzone. Popularne dania z homara obejmuja homara na grillu, homara gotowanego w masle czosnkowym i homara na kanapki.
Składniki odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna kJ
301 kJ
Wartość energetyczna kcal
71 kcal
Tłuszcz
1 g
Od tego kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
0,5 g
Od tego cukier
0 g
Proteiny
15 g
Sól
1,1 g
Metoda produkcji / miejsce połowu
złapanyPółnocno-zachodni Atlantyk
Sposób przygotowania
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze -18 °C
Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu