Pomarańcze, klasa: I, kaliber: 3/4/5, średnica: 73-92 mm, 1 KG

Numer artykułu: 18200164
Pomarańcze, klasa: I, kaliber: 3/4/5, średnica: 73-92 mm, 1 KG

Informacje o produkcie

Oznaczenia
  • wolne od alergenów wolne od alergenów
  • clean label clean label
  • produkty chłodzone produkty chłodzone
  • seasonal Artykuł sezonowy
Marka
Brak specyfikacji
Opis produktu
Pomarancza deserowznana to jedna z najpopularniejszych odmian pomaranczy na swiecie. Charakteryzuje sie latwym do obierania skórka oraz miesistym, soczystym miazszem. Jest bogata w witamine C, kwas foliowy oraz antyoksydanty, takie jak karotenoidy.

Pomarancza deserowa ma slodki, delikatny smak i jest doskonala do spozycia na surowo. Moze równiez byc wykorzystana w róznych przepisach kulinaranych.

Kilka pomyslów na wykorzystanie pomaranczy deserowej w kuchni:

Salatka: pomarancza deserowa swietnie sprawdzi sie jako dodatek do salatek. Mozna ja pokroic na kawalki i dodac do salatki z liscmi salaty, ogórkiem, pomidorem i orzechami. W polaczeniu z dressingiem z octu balsamicznego i miodu uzyska sie wyjatkowy smak.

Deser: pomarancza deserowa moze byc podana na surowo jako samodzielny deser lub wykorzystana do przygotowania róznych deserów. Mozna z niej przygotowac marmolade, sorbet lub mus. W polaczeniu z waniliowym jogurtem greckim uzyska sie prosty, ale smaczny i zdrowy deser.

Napój: pomarancza deserowa moze byc wykorzystana do przygotowania smacznych napojów. Wystarczy wycisnac sok z owocu i dodac do niego wode gazowana, miete i kostki lodu. Mozna równiez dodac troche soku z cytryny, aby uzyskac dodatkowy smak.

Sos: pomarancza deserowa moze byc wykorzystana jako skladnik róznych sosów. Mozna z niej przygotowac sos do miesa, np. kaczki lub wieprzowiny, dodajac do niego porto i przyprawy, takie jak galka muszkatolowa i gozdziki.

Kraj pochodzenia: Egipt, Hiszpania,Turcja, Argentyna, Wlochy, Grecja,Zimbabwe, RPA.; W celu uzyskania dalszych szczegółów dotyczących produktów prosimy o kontakt z nami pod adresem +48 512 153 745