Informacje o produkcie
Opis produktu
Awokado Hass to jedna z najpopularniejszych odmian awokado, która pochodzi z Kalifornii. Owoce awokado Hass maja charakterystyczna ciemnozielona skórke, która staje sie ciemniejsza, gdy owoce dojrzeja. W srodku znajduje sie gladka, kremowa pasta o intensywnym, orzechowym smaku.
Awokado Hass jest czesto wykorzystywane w kuchni, zwlaszcza w kuchni meksykanskiej, jako skladnik guacamole, sosów i salatek. Mozna je równiez jesc same, jako zdrowa przekaske lub dodatek do kanapek i salatek.
Poniewaz awokado Hass zawiera duzo tluszczu (ok. 20-30% masy owocu), jest to doskonaly skladnik dla wegan i wegetarian, którzy staraja sie zwiekszyc ilosc tluszczu w swojej diecie. Awokado Hass zawiera równiez duzo blonnika, witamin i mineralów, w tym potasu, witaminy C, K, E i z grupy B oraz kwasu foliowego.
Ponadto, awokado Hass moze byc stosowane w innych przepisach kulinarnych, takich jak: koktajle i smoothie, kanapki i tosty (szczególnie w polaczeniu z serem, pomidorami i jajkami sadzonymi), salatki (szczególnie tych z dodatkiem owoców, takich jak grejpfruty i pomarancze), sosy i dipy (awokado mozna wykorzystac jako baze do przygotowywania róznych sosów i dipów, np. do nachosów, paluszków warzywnych lub chipsów).
Kraj pochodzenia: Chile, Maroko, Hiszpania, Kolumbia, Tanzania, Zimbabwe, Brazylia, Republika Dominikany, Izrael, Peru, RPA, Ekwador, Meksyk, Kenia, Gwatemala, Mozambik, Portugalia.; W celu uzyskania dalszych szczegółów dotyczących produktów prosimy o kontakt z nami pod adresem +48 512 153 745