Mr Halibut stek ze skórą, ok. 200 g, IQF, glazura 10%, 5 KG/KT

Numer artykułu: 18482997
Mr Halibut stek ze skórą, ok. 200 g, IQF, glazura 10%, 5 KG/KT

Informacje o produkcie

Oznaczenia
  • clean label clean label
  • produkty mrożone produkty mrożone
Marka
Brak specyfikacji
Opis produktu
Halibut grenlandzki steki
- glazura 10%
- IQF
- porcjowany 200 g
- ze skora
- z koscia srodkowa
- ok. 23 szt.
- kraj pochodzenia: Dania

Halibut niebieski to gatunek ryby morskiej charakteryzujacy sie duzym, plaskim cialem i bocznym, umiarkowanie grzebieniowym pyskiem. Jest jednym z najwiekszych przedstawicieli rodziny fladroksztaltnych.
Mieso halibuta niebieskiego jest biale, delikatne i soczyste, z lagodnym smakiem. Doskonale smakuje smazony, pieczony, grillowany lub gotowany, czesto podawany z dodatkiem swiezych ziól, sosów cytrynowych lub masla.

Metoda mrozenia IQF polega na indywidualnym zamrazaniu produktów spozywczych, gdzie kazdy element jest mrozony osobno. Produkty sa umieszczane na tasmie lub w koszach, gdzie sa szybko zamrazane przez strumien powietrza o niskiej temperaturze, co zapobiega tworzeniu sie duzych krysztalów lodu i utracie jakosci.
Składniki odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna kJ
778 kJ
Wartość energetyczna kcal
186 kcal
Tłuszcz
14 g
Od tego kwasy tłuszczowe nasycone
2,42 g
Węglowodany
0 g
Od tego cukier
0 g
Proteiny
14,5 g
Sól
0,1 g
Metoda produkcji / miejsce połowu
złapany
Sposób przygotowania
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze -18 °C
Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu
Stopień przygotowania
surowy