Papryka chili rawit, 100 GR/PA

Numer artykułu: 18199512
Papryka chili rawit, 100 GR/PA

Informacje o produkcie

Oznaczenia
  • wolne od alergenów wolne od alergenów
  • clean label clean label
  • produkty chłodzone produkty chłodzone
Marka
Brak specyfikacji
Opis produktu
Papryka chili rawit to mala, intensywnie pikantna papryka o cienkiej skórce, pochodzaca z Azji Poludniowo-Wschodniej. Jej nazwa w jezyku indonezyjskim oznacza 'maly ptak', co odnosi sie do rozmiaru i ksztaltu owoców.

Papryka chili rawit jest bardzo aromatyczna i pikantna, z mocnym, ostry smakiem. Znajduje zastosowanie w wielu kuchniach swiata, szczególnie w kuchni azjatyckiej, meksykanskiej i indonezyjskiej. Mozna ja dodac do zup, sosów, curry, marynat, dan miesnych i rybnych oraz salatek, by wzbogacic ich smak i aromat. Papryka chili rawit jest równiez czesto uzywana do produkcji pikantnych sosów, past i marynat.

Ze wzgledu na swoja intensywna pikantnosc, papryka chili rawit powinna byc uzywana z umiarem, a osoby wrazliwe na pikantne potrawy powinny stosowac ja ostroznie. Przed obróbka warto zdejmowac nasiona i blony wewnatrz papryki, gdyz to one sa najbardziej pikantne.

Papryka chili rawit jest zródlem witaminy C i beta-karotenu oraz zawiera substancje przeciwutleniajace, które chronia organizm przed chorobami. Wspomaga równiez trawienie i poprawia krazenie krwi.

Kraj pochodzenia: Republika Poludniowej Afryki, Zimbabwe, Senegal, Kenia, Tajlandia, Tanzania, Republika Srodkowej Afryki, Indie.; W celu uzyskania dalszych szczegółów dotyczących produktów prosimy o kontakt z nami pod adresem +48 512 153 745