Baveta Flank Steak, stek z łaty wołowej, ok. 1,4 KG/PR

Numer artykułu: 18985054
Baveta Flank Steak, stek z łaty wołowej, ok. 1,4 KG/PR

Informacje o produkcie

Oznaczenia
  • wolne od alergenów wolne od alergenów
  • clean label clean label
  • produkty chłodzone produkty chłodzone
Marka
Brak specyfikacji
Opis produktu
Bavette, znana rowniez jako flank steak, to wszechstronny i smaczny kawalek miesa, ktory mozna wykorzystac w kuchni na wiele sposobów. Oto kilka pomyslów na jego zastosowanie:

Bavette swietnie nadaje sie do grillowania. Wystarczy zamarynowac mieso w ulubionych przyprawach, a nastepnie grillowac przez 3-4 minuty z kazdej strony, aby uzyskac srednio wysmazony stek.

Mozesz równiez usmazyc bavette na goracej patelni, aby uzyskac chrupiaca skórke i soczyste wnetrze. Smaz przez 3-4 minuty z kazdej strony, a nastepnie odstaw na kilka minut, aby mieso odpoczelo.

Bavette doskonale nadaje sie do dlugiego duszenia w sosach, co sprawia, ze mieso staje sie miekkie i aromatyczne. Mozesz dusic je w czerwonym winie, bulionie wolowym lub sosie pomidorowym.


Kraj pochodzenia: Polska.
Dodatkowe informacje
ok. 1,4 kg